5/5/15

Roteiro de prantas e froitos silvestres comestiveis



Prantas e froitos silvestres medran de forma natural e espontánea, e aportan ao noso organismo elementos nutritivos de alto valor biolóxico, vitaminas, sales minerais e outras moitas substancias activas de propiedades preventivas e curativas, que na súa inmensa maioría, están ainda por descubrir.
As prantas silvestres teñen máis vitalidade e mellor calidade biolóxica, ademáis de posuir mellor capacidade de adaptación ao medio que as de cultivo. Esta calidade da que gozan os vexetais consiste na adaptación ás condicions especiais e ambientais do hábitat onde medran. Ofrecendo os nutrientes e os elementos protectores máis axeitados para as persoas da súa zona, sempre que medren sen sufrir grandes danos a causa dos fertilizantes químicos e fumigacións tóxicas, coma os pesticidas.

Pasaremos a mañá identificando e degustando prantas silvestres comestiveis con César, e ao final compartiremos o xantar co que traiamos cadaquén e/ou o que apañemos. Pola tarde Patri cociñará diferentes pratos coas plantas vistas pola mañá.

Día:  Sábado 16 de maio de 2015

Roteiro de 11:00 a 14:00 h. (non é necesario inscribirse). Sen límite de participantes.

Obradoiro de cociña silvestre de 16:00 a 19:00 h. (para poder participar debes anotarte antes). O núm. máximo de participantes é de 15.

Lugar: Chan de Brito
(Ás 10:30 h. na antiga escola infantil, Rúa da Igrexa 2)

Inscricións:

ou SMS: ao 667 380 223

As dúas actividades teñen Prezo Libre:
Ti pos o valor en función da calidade da información, profesor, entorno, a túa economía …
(No caso do Roteiro, o prezo pódese trocar por óleo usado de cociña)

No hay comentarios: